Evropski karierni center za umetnike je edinstvena platforma in umetniška blagovna znamka, ki povezuje umetnike z občinstvom, tradicijo z novo digitalno dobo, podjetništvo, kulturo in nenazadnje mesto Ljubljano s svetom. Poleg strokovnega znanja mladim umetnikom ponuja vrsto orodij in veščin za začetek uspešne kariere v sodobnem svetu. Podpira jih na začetku njihove poklicne poti in jim omogoča priložnosti, ki jim pomagajo na konkurenčnem trgu. Evropski karierni center je nadgradnja preteklih nacionalnih in mednarodnih projektov ter čezmejnega sodelovanja, ki jih je ustvarilo združenje BSA – Be Successful Artist. 

Navdih za ustanovitev takšnega kariernega centra izhaja iz spoznanja, da si vsak odličen umetnik zasluži uspešno kariero. Center mladim strokovnjakom zagotavlja kompetence, pogum in samozavest. Evropski karierni center spodbuja medkulturni dialog, mednarodne povezave in tesnejše sodelovanje s partnerji, partnerskimi mesti, podjetji, sponzorji, ljubitelji umetnosti in mediji, hkrati pa umetnost predstavlja novemu občinstvu. Poleg programov za krepitev zmogljivosti center organizira vrsto pomembnih umetniških dogodkov. Evropski karierni center dejansko gradi mostove med različnimi skupinami, ki jih povezujejo skupni interesi. Ponosni smo, da ima karierni center svoje korenine v kulturni, zeleni, varni in navdihujoči Ljubljani. 

0000

umetnikov

00

narodnisti

000

programov

00

partnerskih institucij v mednarodnih projektih

ART OF SUCCESS

Uspeh prihaja v mnogih različnih oblikah, mi verjamemo v UMETNOST USPEHA. Programi za krepitev zmogljivosti, ki jih zagotavljamo vsem glasbenikom, vsebujejo vrsto orodij in veščin s katerimi utrjujemo temelje samoupravljanja za samostojno nadaljevanje poklicne glasbene kariere. Umetniško izobraževanje mladih je obogateno z naprednimi poklicnimi programi, mojstrskimi tečaji, delavnicami in drugimi programi, ki jih vodijo mednarodno priznani strokovnjaki.   

Ustvarjamo platforme, na katerih omogočamo izmenjavo izkušenj, znanja in strokovnega znanja, hkrati pa vse nenehno spodbujamo, da ostanejo radovedni in se nikoli ne prenehajo učiti. Naši glasbeniki akademijo zapuščajo z raznolikimi znanji in samozavestjo, ki jim omogočajo začetek poklicne poti na mednarodnem konkurenčnem trgu, hkrati pa spodbujajo medkulturni dialog in medgeneracijske povezave na mednarodnih platformah.  

Vsako leto so mladi glasbeniki z vsega sveta deležni intenzivnega usposabljanja na najvišji in, kar je še pomembneje, najbolj osebni ravni. Z možnostjo vpisa na našo akademijo, obiskovanja mojstrskih tečajev, vaj in nastopov na mednarodnih odrih spodbujajo izmenjavo izkušenj med mladimi umetniki in priznanimi vrhunskimi solisti, ki nastopajo na raznolikih odrih; razpravljajo in izboljšujejo družbena, politična in okoljska vprašanja. 

Orkestrska akademija 

Naši udeleženci pridobijo potrebne tehnične in interpretativne spretnosti, samozavest pri odzivanju, delovanju in sodelovanju v orkestru, poznavanje različnih slogov in obdobij ter se naučijo prilagajanja v simulaciji profesionalnega delovnega okolja. Orkestrska akademija udeležencem omogoča intenzivne programe, ki potekajo v sodelovanju z mednarodno priznanimi glasbeniki. Mladi razvijajo osebni potencial in pridobivajo neprecenljive izkušnje za prihodnost. Profesionalni glasbeniki tudi koncertirajo z mladimi glasbeniki, kar je neprecenljiva izkušnja in edinstvena priložnost za vse, saj razvija dinamiko in podpira strast do glasbene reprodukcije. Ta izobraževalni program ima dva pomembna cilja: izpopolnjevanje in odličnost. Z njimi postavljamo visoke standarde orkestrskega izvajanja v najzahtevnejših programih z več dirigenti in mednarodno priznanimi solisti. 

Mojstrski tečaji  

Mojstrske tečaje oblikujemo skupaj s povabljenimi profesorji, da bi mladim glasbenikom ponudili pouk na vrhunski ravni, kjer v odličnih pogojih ustvarjajo in nadgrajujejo glasbeni repertoar, se pripravljajo na pomembno avdicijo ali tekmovanje ter tehnično in glasbeno izpopolnjujejo svoje igranje. Osnova vsakega tečaja je individualna predelava izbranega repertoarja udeleženca, pri čemer je posebna pozornost namenjena umetniškemu prepričanju glasbenika.   

Nadgradnja repertoarja je razkrivanje glasbene reprodukcije z različnih vidikov, tako v solistični kot komorni literaturi, v ansamblu ali ob klavirski spremljavi. Gostujoče pianiste tutorje izberejo profesorji in so več kot zanesljivi sodelavci med programi in na koncertih. Uspeh mojstrskega tečaja je v veliki meri odvisen od posameznega glasbenika, ki je v ospredju in mu posvečamo popolno pozornost. 

Karierne delavnice  

Glasbeniki se tudi strokovno razvijajo in imajo dostop do vsebin za aktivno načrtovanje, ustvarjanje in upravljanje kariere. Izvajali smo nekaj odličnih programov, ki mlade opremljajo s kompetencami, pogumom in samozavestjo. Gre za vpogled v vse ravni kariernega svetovanja, poklicno dejavnost in nadaljnje poklicno usposabljanje, vključno s pridobivanjem praktičnih delovnih izkušenj.  Kot naš pristop k povezovanju digitalne dobe s klasično glasbo so naše karierne delavnice namenjene potrebam mladih uveljavljajočih se glasbenikov, ki začenjajo svojo kariero na področju orkestrske glasbe. Poudarjamo vključevanje v osebni pogovor z mladimi glasbeniki, ki gorijo od strasti, vendar ne vedo povsem natančno, kako stopiti v profesionalni svet. Naše poslanstvo je odgovoriti na njihova vprašanja in jih usmerjati na poti razvijanja njihovih sposobnosti in gradnje uspešne poklicne kariere. 

PREJŠNJE DEJAVNOSTI

sl_SI