IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI 2022

0

izobraževalnih programov

00

profesorjev

00

študentov

POLETNI ORKESTRSKI KAMP - POK22
16. do 25. avgust 2022

Avgusta 2022 smo pripravili program z glasbo in umetnostjo prežeto družino Krajnčan.
Ob tem, da sta starša Lojze in Romana cenjena glasbenika, ki že desetletja soustvarjata slovensko glasbeno krajino, je izjemno navdihujoče opazovati poti njunih sinov Kristijana in Žigana. Oba glasbo gneteta v več smeri, jo ustvarjata, poustvarjata z vsemi čutili in gibom ter jo prepletata z drugimi žanri in umetnostmi. Vsi člani družine so sodelavci in tudi soavtorji. Obenem si puščajo in dopuščajo svobodo v lastnem umetniškem jeziku, ob tem pa drug drugega navdušujejo kot samosvoji umetniki. 

Ob programu, ki je predstavil vse člane te umetniške družine, smo pripravili in igrali še dela angleškega skladatelja Gustava Holsta, izbor iz orkestrske suite Planeti, op. 32, in skladbo mehiškega skladatelja Artura Marqueza Danzon št. 2.  

Tokratni intenzivni glasbeni program s sekcijskimi vajami, skupinskimi vajami, vajami celotnega orkestra z gosti in komorno glasbo je potekal pod mentorstvom priznanih slovenskih glasbenikov, profesorjev in članov naših najvidnejših simfoničnih orkestrov ter bivših udeležencev naše mednarodne dejavnosti. Sodelovali so stalni člani Slovenskega mladinskega orkestra in mladi Ukrajinski glasbeniki, ki so v Sloveniji zaradi izrednih razmer oziroma vojne in imajo pri nas status zaščitne osebe. Orkester je vodila dirigentka Živa Ploj Peršuh. 

Koncert smo izvedli 25. 8. 2022 v sklopu Ljubljana festivala, na odru Poletnega gledališča Križanke.  

  • Share:
sl_SI