2 maja, 2022 Juli Széchenyi-Smythe

Prvi simfonični koncert projekta Music for the future s solistom Gidonom Kremerjem

V okviru humanitarnega in socialnega projekta Music for the future z veseljem napovedujemo njegov prvi simfonični koncert z mednarodno priznanim violinistom Gidonom Kremerjem, ki bo 11. maja 2022 v Cankarjevem domu.

Z obiskom koncerta boste mlade talente podprli, pomagali drugim ukrajinskim otrokom in doživeli edinstven koncertni dogodek z glasbeno transcendenco enega najboljših violinistov na svetu, Gidona Kremerja.

Mladi glasbeni talenti iz Ukrajine bodo združili moči z mladimi glasbeniki iz Slovenije pod okriljem Slovenskega mladinskega orkestra in Žive Ploj Peršuh, dirigentke in umetniške vodje. Otroci in mladi na odru bodo deležni neprecenljive podpore solista Gidona Kremerja, 75-letnega z grammyjem nagrajenega violinista, ki sodi v sam vrh umetniške glasbe. Ob tej priložnosti so organizatorji združili moči z UNICEF-om Slovenija. Priprave na koncert so potekale v obliki mojstrskih tečajev in delavnic s priznanimi glasbeniki iz različnih evropskih simfoničnih orkestrov, kot so Dresdenska filharmonija, Simfonični orkester Bavarskega radia, Nürnberški filharmoniki in Orkester Maggio Musicale, ter številnimi solisti.

Koncertni dogodek pomeni prikaz in dokaz želje otrok in mladih iz Ukrajine, da se vključijo v novo okolje. Z glasbo se krepijo medosebne vezi in solidarnost. Pokaže se, da je mogoče soustvarjati in razumeti drug drugega. Podpora občinstva pomeni, da je vsak od njih viden, poslušan in slišan, ne le kot mladi umetniki, temveč kot ljudje s perspektivo.

sl_SI