23 maja, 2022 Juli Széchenyi-Smythe

Projekt T-2 življenje 2021

Medij: Si21.com
Avtorji:
Datum: Pon., 23. maj. 2022
Povezava: https://www.si21.com/Svet/Projekt-T-2–zivljenje-2021/

T-2 in Slojenčki na Ljubljanskem gradu slovesno obeležili zaključek dobrodelnega projekta

V Ljubljani, 23. maja 2022: Družba T-2 je maja na Ljubljanskem gradu s sklepno prireditvijo slovesno obeležila zaključek lanskoletnega dobrodelnega projekta T-2 ljubi življenje, na kateri je gostila predstavnike 14 slovenskih porodnišnic, društva Slojenčki in svoje poslovne partnerje, ki so s svojo podporo omogočili njegovo uspešno izvedbo. Od lanskega maja do letošnjega aprila so predstavniki družbe T-2 obiskali vseh 14 slovenskih porodnišnic in v sodelovanju z društvom Slojenčki vsaki predali najsodobnejšo fotolučko za terapijo zlatenice pri novorojenčkih.

Skupni donaciji v višini 50.000 evrov je družba T-2 ob tej priložnosti dodala še posebno v vrednosti 20.000 evrov, saj so s pomočjo poslovnih partnerjev uspeli z več zbranimi sredstvi porodnišnicam zagotoviti še dodatno opremo za izboljšano oskrbo novorojenčkov. V Hribarjevi dvorani se je zbralo več kot 100 gostov, ki so spremljali simbolično predajo obeh donacij, plaket partnerjem dogodka in nastop glasbenikov Mladinskega simfoničnega orkestra Ukrajine iz Kijeva. Slovesnost, na kateri so nazdravili tudi jubileju ob polnoletnosti družbe T-2, ki je 11. maja praznovala svoj 18. rojstni dan, je z nagovori sodelujočih povezoval T-2-jev ambasador, znani TV voditelj Jože Robežnik. V sproščenem vzdušju so goste na slovesnosti nagovorili Gregor Štampohar, član poslovodstva družbe T-2 za področje prodaje in marketinga, predsednica društva Slojenčki, ginekologinja in porodničarka izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ter Živa Ploj Peršuh, pobudnica projekta Music for the Ukrain future.

[…]

Sledila je predaja plaket partnerjem družbe T-2, ki jih je v zahvalo za sodelovanje pri projektu predstavnikom podjetij podelil Gregor Štampohar, v nadaljevanju pa še predstavitev letošnjega projekta T-2 življenje 2022, ki se je začel s prihodom mladih ukrajinskih glasbenikov v Slovenijo in poteka pod sloganom Ker ljubimo življenje, skupaj preglasimo vojno.

Družba T-2 mlade ukrajinske glasbenike podpira pri ohranjanju njihove kulturne dediščine in skupaj s svojimi partnerji pomaga zbirati sredstva za pokritje stroškov njihovega bivanja, nastanitve in oskrbe z nujnimi življenjskimi dobrinami. Živa Ploj Peršuh, dirigentka SNG Opera in balet Ljubljana ter pobudnica projekta Music for the Ukrain future, je prisotne seznanila z razlogi evakuacije mladih glasbenikov iz Ukrajine in njihove zdajšnje uspešne integracije v slovensko družbo. Opozorila je, da jim njihova organizacija kot dolgoletni snovalec orkestrskih akademij in programov za mlade glasbenike ves čas omogoča izvajanje glasbenih aktivnosti ter organizira mnoge dogodke in koncerte, s katerimi si skušajo pokrivati visoke stroške bivanja pri nas. Družba T-2 je bila ena prvih, ki je nujnost podpore tem mladim ljudem prepoznala in jih podpira na številnih dogodkih, za tako trdno, odločno in srčno podporo pa so ji vsi tudi izjemno hvaležni.

Slovesnost se je zaključila z napovedjo Gregorja Štampoharja, da bo v drugi polovici leta dobrodelni projekt T-2 življenje 2022 družba T-2 nadaljevala in s svojimi poslovnimi partnerji podprla tudi slovenske družine z otroki, ki živijo na socialnem robu, ter po najboljših močeh pomagala organizaciji, ki skrbi za otroke s posebnimi potrebami, da bi jim z nakupom računalnikov in druge telekomunikacijske opreme omogočila lažjo integracijo v družbo.

sl_SI