13 junija, 2022 Juli Széchenyi-Smythe

Koncert ALARM je združil na videz nezdružljivo

Raperka Masayah, dirigentka Živa Ploj Peršuh, Simfonični orkester Music for the future, ki ga sestavljajo člani Slovenskega mladinskega orkestra in pridruženi mladi ukrajinski glasbeniki ter drugi gostje so v torek, 7. junija 2022, na odru Križank združili navidezno nezdružljivo. Klasična glasba, rap, avtorski ritmi, coverji, poezija in besedila so povzdignili mlade kot znanilce sprememb za zdravo naravo in družbo ter odločitev, ki jo mora vsak posameznik najprej sprejeti sam.

Odprite oči in spregovorite, so nam povedali glasniki mlade generacije, raperji Masayah, Emkej, Drill, Slick, Vazz, N3, Matter Dacho, Tunja, Žena, La Bagra, Smirbe, Chiro, Ghet, Zlatko, Hyu, ki so aktualizirali, tematizirali, in preinterpretirali pesmi naših pesniških velikanov Prešerna, Župančiča, Zajca, Šalamuna in drugih, zbrane v knjigi slovenske uporniške poezije in novem albumu H2SO4.

Oder so si delili z glasbeniki orkestra Music for the future in dirigentko Živo Ploj Peršuh, violinsko solistko Majo Horvat in dr. Igorjem Saksido. Njihov skupni glas je bil duh časa, glas prihodnosti, ponujeno upanje in srce.

sl_SI