9 junija, 2023 ziva ploj persuh

Živa Ploj Peršuh gostja poslovne konference Re:Inoviranje mobilnosti

Delova konferenca Mobilnost na Ljubljanskem gradu - Panel: Re:inoviranje konceptov dela 07.06.2023

Umetniška vodja ART BSA in dirigentka Živa Ploj Peršuh je bila gostja poslovne konference Re:Inoviranje mobilnosti, ki jo je ob zaključku večmesečne kampanje Mobilnost 2023, organizirala časopisna hiša Delo. Goste so uvodoma pozdravili minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ljubljanski župan Zoran Janković in Stojan Petrič, direktor časopisne hiše Delo.

Konferenca je naslovila različne segmente mobilnosti, na panelu Re:inoviranje konceptov dela, kjer je sodelovala Živa Ploj Peršuh, je beseda tekla predvsem o spremenjenih konceptnih dela.

Panel je vodila Simona Špilak, lastnica kadrovske agencije BOC Institute, ki deluje na področju iskanja vodstvenih kadrov in mednarodna executive coachinja, ki je o novih, uspešnih modelih dela razpravljala z Živo Ploj Peršuh, Matejo Lavrič, direktorico podjetja Kolektor Ventures, Tomijem Ilijašem, direktorjem in ustanoviteljem podjetja Arctur, dr. Urošem Ocepkom, doktorjem znanosti iz računalništva in informatike, učiteljem na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje ter učiteljem leta 2022, ter Andražem Štalcem, direktorjem in soustanoviteljem podjetja Red Orbit.

Živa Ploj Peršuh je ocenila, da je pomembno znanja in izkušnje deliti s čim mlajšimi. “Ko sprejemamo nove strategije, politične odločitve in v podjetjih nove vizije, gledamo v prihodnost, hkrati pa smo vse preveč usmerjeni k zdajšnjim generacijam,” je povedala. Izpopolniti je treba najmlajše – sama kot mentorica in vodja dela z mladostniki od 12. leta dalje – in to ne samo na področju dela, na primer, kako sestaviti program, kako nastopati, kako prodati koncert, ampak zajeti socialna, družbena vprašanja in področje trajnosti. Na primer, kako na nastope potovati zeleno, z vlaki, še pove. “Skozi nastope nagovarjamo občinstvo o pomenu zelenih potovanj, najmlajšim je treba dati priložnost, da čim prej spoznajo te možnosti, jih sprejmejo kot varne in etično nesporne.”

Živa Ploj Peršuh se je strinjala s sogovorniki, da bodo novi koncepti dela fluidni in dinamični. “Prepričana sem, da je na tem področju še veliko manevrskega prostora, med veščinami, pa želim poudariti pomen etičnosti, emaptičnost, povezovanje in poslušanje – ne samo drug drugega, ampak tudi novih tehnologij,” je zaključila Ploj Peršuhova.

Več lahko preberete na:

https://www.delo.si/dpc-mobilnost/zelimo-si-druzbo-aktivne-mobilnosti/

sl_SI