22 decembra, 2023 Juli Széchenyi-Smythe

ODPRTA JE AVDICIJA ZA SMO 2024

Avdicija za Slovenski mladinski orkester v sezoni 2024 je odprta. Rok za prijavo je 20. januar 2024.

Slovenski mladinski orkester je namenjen glasbenikom starim med 16 in 26 let, ki študirajo glasbo pri nas, so študenti Akademije za glasbo v Ljubljani ter dijaki slovenskih konservatorijev za glasbo in balet.

K udeležbi vabimo tudi slovenske glasbenike, ki študirajo na akademijah ter visokih šolah oziroma konservatorijih za glasbo v tujini ter zamejske Slovence.

Zakaj se pridružiti Slovenskemu mladinskemu orkestru?

  1. Skupnost in razvoj: Mladinski orkestri ustvarjajo skupnost, v kateri lahko mladi glasbeniki izjemno hitro napredujejo. Ne glede na to ali zasedaš solistične ali tutti pozicije, izkušnja v mladinskem orkestru pozitivno vpliva na socializacijo v glasbenem okolju in na osebnostni razvoj.
  2. Pokaži svoj potencial: Slovenski mladinski orkester (SMO) spodbuja mlade glasbenike, da razvijajo svoj potencial kot izvajalci in produktivni sodelavci v ekipnem orkestrskem duhu. Člani SMO razvijajo pomembne veščine, kot so samodisciplina, motivacija, odgovornost, predanost v razvijanju svojega glasbenega talenta, obenem pa delovanje v orkestru veča samozavest ter sposobnost spoštljive in učinkovite komunikacije z vrstniki ter drugimi glasbeniki.
  3. Največja glasbena avantura: Igranje v Slovenskem mladinskem orkestru je največja glasbena avantura, ki jo najstnik lahko doživi s skupnim ustvarjanjem glasbe. Doživel boš vzpon v svojem glasbenem razvoju, nastopal na uglednih odrih, osvojil nove glasbene ideje ter postal navdihujoči pionir za druge mlade ljudi.
  4. V središču skupnosti: SMO je srce naše skupnosti. Vsako leto se več kot 100 najstnikov iz različnih regij Slovenije združi skozi ljubezen do glasbe, pripravljeni na nove izzive in preseganje svojih meja, odkrivanje novih veščin in osvajanje odrov kot pionirji navdiha za svojo in mlajšo generacijo.
  5. Leto dolga avantura: Vsak trenutek je priložnost za navdih ob izjemnih ljudeh okoli tebe. Hkrati pa ti, kot vzor in vodja, tudi sam navdihuješ druge, spodbujaš solidarnost in človečnost skozi glasbo ter plemenitiš svoje glasbeno okolje.

Glasbeniki v orkestru SMO zasedejo svoje mesto za eno leto, natančneje od januarja do decembra. To je več kot 40 dni žive aktivnosti, večinoma med šolskimi počitnicami in nekaterimi vikendi. Pridruži se nam in postani del te prvovrstne glasbene zgodbe.

sl_SI