4 junija, 2024 Juli Széchenyi-Smythe

Zavarovalnica Triglav in ELES postala Zlata sponzorja aktivnosti Slovenskega mladinskega orkestra

 Z velikim veseljem sporočamo, da sta Zavarovalnica Triglav d.d. in ELES d.o.o. postala zlata sponzorja dveh ključnih projektov Slovenskega mladinskega orkestra in s tem pomembno prispevata k razvoju in promociji glasbene umetnosti med mladimi v Sloveniji.  

Zavarovalnica Triglav, vodilna zavarovalnica v Sloveniji, je zlati sponzor naše vseslovenske turneje “Klasični Artač”. Turneja povezuje violončelista in “gostujočega dirigenta” Tilna Artača ter Slovenski mladinski orkester v edinstvenem nizu koncertov, ki klasično glasbo povezujejo s humorjem, sproščeno komunikacijo med glasbeniki in občinstvom ter svežim pristopom k glasbenim izvedbam. 

 ELES, sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja pa je podprl naš Poletni orkestrski kamp 2024, ki mladim glasbenikom omogoča, da svoje poletje preživijo v ustvarjalnem in izobraževalnem okolju. Kamp bo zaključen z velikim koncertom v Križankah v sklopu Festivala Ljubljana, kjer bodo udeleženci imeli priložnost pokazati svoje znanje in se predstaviti širši javnosti s filmsko glasbo in finskim solistom in skladateljem Laurijem Porro. 

Poslanstvo ART BSA je spodbujanje glasbene izobraževalne dejavnosti, kariernega razvoja mladih in promocija glasbene kulture med širšo javnostjo. S podporo naših zlatih sponzorjev Zavarovalnice Triglav in ELES smo še bližje uresničevanju teh ciljev.  

Več informacij o vseslovenski turneji “Klasični Artač” in Poletnem orkestrskem kampu 2024, vključno s podrobnostmi o projektih in možnostmi za vključitev ali prispevek, je na voljo na naši spletni strani. 

Iskrena zahvala Zavarovalnici Triglav in ELES za njuno zaupanje in podporo.  

Skupaj gradimo svet, v katerem je glasba most zaupanja in harmonije med različnimi ljudmi ter kulturami.  

sl_SI