SAMO1PLANET @ Festival Dnevi poezije in vina

Mestna tržnica, Ptuj

25. 8. 2021

Slovenski mladinski orkester je tudi ponosni ambasador pobude Samo1planet, ki je del projekta konzorcija uglednih slovenskih institucij in ministrstev Care4Climate, ki želi z ozaveščanjem in spreminjanjem naših navad prispevati k ohranitvi planeta. Ohranitev zelenega in zdravega planeta je še ena od prioritet mladih. S ponosom jo podpirajo in razširjajo s svojim glasom.

Slovenski mladinski orkester pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh in v aranžmajski preobleki Matije Krečiča je v sodelovanju z letošnjimi gosti, člani zasedbe Katalena oživil slovensko glasbeno dediščino v mladostno sveži energiji. Prav katalenska odprtost, drznost in prostor za igrivo improvizacijo so navdih za sodelovanje s Slovenskim nacionalnim mladinskim orkestrom, ki se je zgodilo na prav posebno leto. V letu 2021 skupina Katalena namreč praznuje dvajset let delovanja.

Preplet poezije in glasbe se je tudi letos uspešno zgodil na odru Mestne tržnice na Ptuju, kjer je SMO predstavil svoj program z gosti, člani skupine Katalena, v sklopu festivala Dnevi poezije in vina. Skladbam Katalene v simfonični preobleki skladatelja in aranžerja Matije Krečiča smo dodali verze pesnikov Alena Bešića, Patricka Cotterja, Marka Pogačarja in Toma Vebra.

Izvajalci

Dirigentka: Živa Ploj Peršuh

Program

P. Janežič, prir. M. Krečič: Shod
B. Narat, prir. M. Krečič: Nore gobe
B. Narat, prir. M. Krečič: Zagovor
S. Ivančič/ Katalena, prir. M. Krečič: Inferno
T. Mihelič Syed, prir. M. Krečič: Ko bo fantič na vojsko šel
B. Narat, prir. M. Krečič: Mrzle so njive
B. Narat, prir. M. Krečič: Pehtina pesem
M. Kozina, B. Narat, P. Janežič, T. Mihelič Syed, prir. M. Krečič: Jutro / Mojčina pesem
Ljudska/Katalena, prir. M. Krečič: Križ kraž
T. Mihelič Syed, prir. M. Krečič: Enci benci
P. Janežič, prir. M. Krečič: Zvezda
Ljudska/Katalena, prir. M. Krečič: (Rad imel bi) Jabuko
  • Share:

Projekt smo izvedli skupaj z

sl_SI