23 junija, 2023 Juli Széchenyi-Smythe

Eurail in ART BSA sodelujeta pri spodbujanju bolj trajnostnih potovanj za mlade glasbenike v Evropi

Projekt EU “Sounds of Change” združuje mlade glasbenike za okolju prijaznejša potovanja in navdihujoče nastope po Evropi

Ljubljana, Slovenija – Podjetje Eurail, ki omogoča potovanje z vlakom po 33 evropskih državah brez meja z eno samo vozovnico, se je povezalo s slovensko kulturno organizacijo ART BSA, da bi spodbudilo bolj zelena in trajnostna potovanja mladih klasičnih glasbenikov po Evropi. Cilj sodelovanja je zagotoviti potovanje z vlakom za glasbenike, ki sodelujejo v projektih ART BSA.

Izhodišče sodelovanja je projekt “Sounds of Change”, ki ga financira EU in je združil mlade glasbenike iz vse Evrope. Projekt je svetel primer, kako lahko v svetu ustvarjamo pozitivne spremembe ter hkrati spodbujamo kulturo in sodelovanje. Z navdihovanjem mladih glasbenikov, da ukrepajo v smeri bolj trajnostne prihodnosti, ne pomagamo le varovati našega planeta, temveč tudi opolnomočimo naslednjo generacijo voditeljev, da ustvarijo boljši svet za vse. Vsi navdihujoči nastopi in okolju prijaznejša potovalna doživetja bodo mogoča s podporo družbe Eurail. Projekt Sounds of Change se osredotoča na spodbujanje trajnosti in medkulturnega sodelovanja, zmanjšanje ogljičnega odtisa in spodbujanje trajnosti.

Cilj sodelovanja med družbama Eurail in ART BSA je sodelujočim glasbenikom v EU-projektu “Sounds of Change” zagotoviti možnost potovanja s 7-dnevno potovalno vozovnico Eurail ali Interrail (v enem mesecu). Glasbeniki, ki potujejo do 1.000 km, morajo potovati z vlakom, medtem ko tiste, ki potujejo več kot 1.000 km in bi želeli imeti vozovnico, spodbujamo in vabimo, da izkoristijo to priložnost.

Partnerji projekta Sounds of Change so Orquestra Filarmónica Portuguesa iz Portugalske, Internationales Musik Festival Koblenz iz Nemčije, Noletia iz Španije, Srbsko narodno gledališče iz Srbije in ART BSA iz Slovenije. Direktor ART BSA Tomo Peršuh je izrazil navdušenje nad sodelovanjem: “Ta projekt je edinstvena priložnost za mlade glasbenike, da se srečajo, povežejo in učijo drug od drugega, hkrati pa s kulturo in glasbo spodbujajo trajnostno prihodnost.”

Glasba je univerzalni jezik, ki združuje ljudi, to sodelovanje med družbama Eurail in ART BSA pa bo mladim glasbenikom omogočilo bolj trajnostno potovanje in medsebojno povezovanje prek strasti do glasbe. Sodelovanje podpira idejo, da lahko že majhne spremembe v naših vsakdanjih navadah, kot je izbira potovanja z vlakom, pomembno vplivajo na okolje.

Več informacij o projektu “Sounds of Change” in sodelovanju družbe Eurail z ART BSA najdete na spletni strani “Sounds of Change”.

Vidno na spletnih straneh:
ART BSA: www.art-bsa.eu
Triple Bridge, Evropski karierni center za umetnike: www.triplebridge.eu
Eu-projekt, Sounds of Change: www.soundsofchange.eu
in na spletnih straneh vseh partnerjev projekta EU.

O družbi Eurail
Eurail potnikom z vsega sveta omogoča prilagodljivo potovanje z vlakom po Evropi brez meja. Z vozovnico Eurail ali Interrail (za neevropske oziroma evropske državljane) lahko potniki vseh starosti z obsežnim omrežjem vlakov in trajektnih povezav potujejo v 33 državah in med njimi. Vozovnice Eurail in Interrail so na voljo v spletnih trgovinah Eurail.com in Interrail.eu ter v obsežni mreži zaupanja vrednih distribucijskih partnerjev po vsem svetu. Eurail B.V. je v lasti več kot 35 železniških in trajektnih družb v Evropi. Za več informacij obiščite www.eurail.com ali www.interrail.eu.

sl_SI