1 decembra, 2023 Juli Széchenyi-Smythe

Srebrna nagrada ADC*E za Luno \TBWA

Medij: Times.si
Avtorji:
Datum: Pet., 1. dec. 2023
Povezava: https://www.times.si/a/cd06b080c596064442e56c056aa1640693533dce/

Luna \TBWA je edina slovenska agencija, ki je letos prejela nagrado Evropskega kluba umetniških direktorjev (ADC*E). Srebrno nagrado so dobili za projekt »Unicef in Slovenski mladinski orkester: Glasba za prihodnost«.
Projekt, o katerem smo pisali tudi v MM-u , temelji na dejstvu, da je moralo zaradi vojne v Ukrajini na milijone ljudi zapustiti dom. Mladi glasbeniki iz Ukrajine, ki so prebegnili v Slovenijo, so organizirali dobrodelni koncert Music for the future za pomoč družinam v Ukrajini. »Na oglasih smo strelne luknje spremenili v note in tako pokazali, da lahko s pomočjo glasbe spremenimo še najbolj grozno izkušnjo, kot je vojna, v nekaj lepega: pomoč sočloveku,« so povedali v agenciji Luna \TBWA. Nagrado so prejeli na današnji podelitvi v Barceloni v sklopu mednarodnega festivala kreativnosti ADC*E.

Žirija, v kateri je bilo 56 kreativcev iz 21-ih evropskih držav, je sicer podelila 43 zlatih, 88 srebrnih in 130 bronastih nagrad, veliko nagrado pa je prejelo delo »Nič sivine« (»No Grey«), ki so ga za avtomobilsko znamko Fiat zasnovali v agenciji Leo Burnett Italy.

sl_SI