14 maja, 2024 Juli Széchenyi-Smythe

NAPOVEDUJEMO: Tilen Artač in Slovenski mladinski orkester na turneji po Sloveniji

Tilen Artač, velemojster preobrazbe in akademsko izobražen glasbenik, skupaj z vsemi člani Slovenskega mladinskega orkestra, vas vabi na koncertno turnejo “Klasični Artač”. 

 V sodelovanju s Slovenskim mladinskim orkestrom bo Artač s svojim violončelom in dirigentsko palico povezal klasično glasbo z edinstvenim pridihom humorja. Turneja obljublja večer poln zimzelenih glasbenih klasikov, ki bodo izvedeni z mladostno virtuoznostjo orkestra.  

“Klasični koncerti, kot je naš, bi morali biti pogostejši,” pravi Artač, “saj so priložnost, da se občinstvo sreča z večnimi klasikami v novi luči.” Med nastopi bo izveden repertoar, ki vključuje Radetzkyjev marš, Malo nočno glasbo, Nessun dorma in druge znane melodije. 

 Naša dirigentka in ustanoviteljica Živa Ploj Peršuh dodaja: “Naš cilj je ustvariti sproščeno in povezovalno atmosfero, ki bo v navdih tako izvajalcem kot občinstvu.” Turneja bo obiskala več slovenskih krajev, vključno s Kulturnim domom Braslovče, Laškim, Lendavo, Rogaško Slatino, Sežano, Slovensko filharmonijo, mariborsko dvorano Union, Krško, Žalec in Velenje. 

 Začetek turneje bo 6. septembra, vstopnice pa so na voljo v predprodaji na spletnem mestu eventim.si.  

sl_SI