LIO & Živa Ploj Peršuh
Solistka Nuška Drašček

Dvorana Kozina, Slovenska Filharmonija

31. 8. 2023

Ljubljanski mednarodni orkester je navdušil svoje občinstvo z večerom sublimne flasbene umetnosti, ki je obeležila zlati jubilej let neprekinjene odličnosti. Umetniški dogodek se je odvijal v eminentni dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji, lokaciji, ki je z eleganco podčrtala svečanost celotnega glasbenega praznovanja.

Na dirigentskem podiju je z zanosom in umetniško suverenostjo vladala dirigentka Živa Ploj Peršuh, ki je vodila orkester na izčrpni raziskovalni poti zvokov in čustvenih nians. Eden izmed vrhuncev večera je bila svetovna premiera ‘Trojna boginja,’ skladbe srbskega skladatelja Igorja Andrića, ki je svoje delo ustvaril pod okriljem projekta Sound of Change. Ljubljanski mednarodni orkester je imel čast in privilegij, da je delo prvič predstavil izbrani javnosti.  

Solistka večera, izjemna mezzosopranistka Nuška Drašček, je s svojim tehnično dovršenim nastopom in z interpretacijo skladbe velikana Wagnerja poglobila že tako vznemirljiv kulturni program, ki ga je sklenila Simfonija št. 4 Johannesa Brahmsa.

Častni pokrovitelj koncerta Mednarodnega orkestra Ljubljana ob njegovi 10. obletnici delovanja je bil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Izvajalci

Mednarodni orkester Ljubljana
Solistka: Nuška Drašček, mezzosopranistka
Dirigentka: Živa Ploj Peršuh

 

Evropski projekt Sounds of Change  
Partnerji:
Portugalski filharmonični orkester (Portugalska)
ART BSA (Slovenija)
Mednarodni glasbeni festival Koblenz (Nemčija)
Noletia (Španija)
Srbsko narodno gledališče (Srbija) 

Program

I. Andrić: Trojna Boginja
R. Wagner: Wesendonck Lieder, WWV 91
J. Brahms: Simfonija št. 4 v e-molu op. 98

  • Share:

Projekt smo izvedli skupaj z

sl_SI