ART BSA je od leta 2022 partner evropskega projekta Sounds of Change. 

Namen projekta Sounds of Change je spodbujati umetnost kot orodje za spodbujanje novih generacij k razmišljanju o prihodnosti Evrope in podpirati trajnostni razvoj družbe, združene v raznolikosti, ki se sooča z novimi skrbmi glede trajnostnega načrtovanja mesta in okolja. Udeleženci in ekipe partnerjev bodo razumeli razlike med evropskimi regijami ter se osredotočili na številne obraze evropske identitete, aktivno državljanstvo in občutek pripadnosti veliki evropski skupnosti s skupnimi cilji in skrbmi. Umetnost bo dinamično orodje za družbeno preobrazbo z medosebno izmenjavo, usposabljanjem in osebnim razvojem. Udeleženci bodo razvijali nove glasbene kompozicije in ustvarjali  multidisciplinarne performativne rezultate, ki bodo orkestrski razsežnosti dali dodatne plasti.    

Tematski poudarek je na evropski razsežnosti, okoljskih prednostnih nalogah (zeleno načrtovanje/turizem) in družbeni preobrazbi s pomočjo umetnosti, pri čemer se evropske vrednote in umetniško delo priznavajo kot orodja za spremembe.

Konzorcij partnerjev iz Portugalske, Španije, Nemčije, Srbije in Slovenije je bil ustanovljen z namenom, da bi dosegel nadnacionalni značaj in bi združil strokovno znanje vseh partnerjev. Novo ustanovljena mreža bo namenjena podajanju znanj in izkušenj ter si prizadevala za ustvarjanje najboljših pogojev za uveljavljajoče se umetnike v orkestrskem okolju.  

ART BSA, slovenski partner projekta Sounds of Change, v sodelovanju z Evropskim kariernim centrom za umetnike Triple Bridge s sedežem v Ljubljani soustvarja menarodno orkestrsko akademijo Mednarodnega orkestra Ljubljana za cikla 2023 in 2025 ter koncertne cikle v letih 2022, 2023 in 2025. 

VODILNI PARTNER

PARTNERJI

  • Share:
sl_SI