MAHLER: SIMFONIJA ŠT. 5

Festival Ljubljana, Križanke

16. 8. 2022

Letošnje aktivnosti evropskega projekta Sounds of Change in z njimi mednarodna orkestrska akademija so bile izvedene v Novem Sadu, v Srbiji, v sklopu Evropske prestolnice kulture Novi Sad 2022. V Operi Novi Sad so tekle vse priprave programa z delavnicami ter vajami posameznih orkestrskih skupin pod vodstvom uglednih mednarodnih mentorjev, prav tako tudi skupne vaje orkestra. Zaključek orkestrske akademije je bil javno izveden simfonični koncert. Glasbeniki so bili deležni intenzivnega dela, izpopolnjevanja in učenja oblikovanja skupnega simfoničnega zvoka, poleg tega pa so spoznavali različne pristope dela in oblikovanja zvočnih detajlov, kar udeležencem zagotavlja boljši uvid v problematiko in strokovno rast.

Drugi del aktivnosti je bił izveden v Ljubljani, prav tako simofnični koncert v Poletnem gledališču Križank v sklopu 70. Ljubljana Festivala.

Na podlagi neposrednega povabila partnerjev je bilo vključenih 89 udeležencev iz petih partnerskih držav (Portugalska, Španija, Nemčija, Slovenija in Srbija) ter Ukrajine na podlagi povabila glasbenikov, ki so zaradi razmer v domovini gostovali v Sloveniji.

Na programu je bila Simfonija št. 5 Gustava Mahlerja, orkestru je dirigiral portugalski dirigent Osvaldo Ferreira.

Izvajalci

Mednarodni orkester Ljubljana
Dirigent: Osvaldo Ferreira


Evropski
projekt Sounds of Change 
 
Partnerji:
Portugalski filharmonični orkester (Portugalska)
ART BSA (Slovenija)
Mednarodni glasbeni festival Koblenz (Nemčija)
Noletia (Španija)
Srbsko narodno gledališče (Srbija) 

Program

G. Mahler: Simfonija št. 5

  • Share:

Projekt smo izvedli skupaj z

sl_SI