IZOBRAŽEVALNI PROGRAMI 2023

0

izobraževalnih programov

00

PROFESORJEV

000

študentov

MEDNARODNI ORKESTER LJUBLJANA - ORKESTER AKADEMIJA
26. do 31. avgust 2023

EVROPSKI PROJEKT - SOUNDS OF CHANGE

Na Mednarodni orkestrski akademiji v Ljubljani smo sprejeli 63 glasbenikov 12 različnih narodnosti, ki so bili izbrani na javnem razpisu projekta Sounds of Change, ki ga sofinancira Evropska unija v okviru programa Ustvarjalna Evropa.
Letošnji izobraževalni program je sestavila glavna dirigentka LIO, Živa Ploj Peršuh, v tesnem sodelovanju z mednarodno priznanimi glasbeniki, ki so bili povabljeni, da se programu pridružijo kot glasbeni mentorji.

Izbranim uveljavljajočim se profesionalnim glasbenikom so se pridružili tudi mladi glasbeniki iz Slovenskega mladinskega orkestra (SMO), katerih družine so prizadele poplave, ki so v začetku meseca avgusta prizadele severne kraje Slovenije, ter ukrajinski mladi glasbeniki, ki so bili v dejavnosti SMO vključeni od marca 2022.

Neprecenljive izkušnje mladih glasbenikov in nastajajočih profesionalnih glasbenikov, ki vadijo in nastopajo ob boku svojih mentorjev, so edinstvena dinamika, ki jo spodbujamo v ART BSA.

POLETNI ORKESTRSKI KAMP - POK23
16. do 23. avgust 2023

Naš Poletni orkestrski kamp je postavil temelje za mlade glasbenike in sprejel 97 nadarjenih posameznikov, starih od 12 do 22 let. Zahvaljujoč velikodušni podpori podjetij Krka d.d., in Sava Re d.d. so se taboru lahko brezplačno pridružili mladi slovenski glasbeniki iz poplavno prizadetih območij ter otroci iz Ukrajine, ki so našli zatočišče v Sloveniji. Njihova udeležba je obogatila našo kulturno tapiserijo, skupaj pa so oblikovali Slovenski mladinski orkester (SMO). Vrhunec tedenskega dogajanja je bil osupljiv koncert na velikem odru ljubljanskih Križank, na katerem je nastopila svetovno znana umetnica Ute Lemper.

  • Share:
sl_SI